Online Destek

_

Ruh Sağlığımıza Beden Sağlığımız Kadar Önem Veriyor muyuz?

İstanbul Kalkınma Ajansı Covid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı Kapsamında desteklenen, İbn Haldun Üniversitesi Psikoterapi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülecek olan; Covid-19 Sürecinde Gelecek Kaygısı Yükselen Vatandaşlarımızın Psikolojik İyi Oluşunu Geliştirme Projesi’ne; 65 yaş üstü yetişkinler öncelikli olmak üzere tüm yetişkinler ve lise öğrencilerini davet ediyoruz!

Ücretsiz Psikolojik Destek Çağrı Merkezi

Çağrı merkezimiz sizlere telefonda psikolojik destek vermek ve çözüm sunmak için her zaman yanınızda.

Ücretsiz Birebir Psikoterapi

İhtiyacı olanlar için uzman psikologlarımızdan birebir destek alın.

Ücretsiz Grup Çalışmaları

Uzman Psikologlar tarafından düzenlenen onlarca kategoride ruh sağlığınızı güçlendirecek ve size yeni beceriler kazandıracak kapalı grup çalışmasına katılın.

İstanbul’da ikamet edilmesi şartıyla projeye katılan bireylere, sunulan psikolojik hizmetlerden ücretsiz olarak faydalanma imkanı tanınacaktır. Proje kapsamında sunulacak ücretsiz hizmetler, uygulanacak anket sonrası yapılan bilimsel değerlendirmelerle şekillenecek ve online psikoeğitimler, seminerler, psikolojik destek çağrı merkezi ve ihtiyaç duyan bireyler için bireysel ve gruplara yönelik psikolojik destek şeklinde olacaktır. Ankete katılmak ve daha detaylı bilgi almak için aşağıda bulunan linklere tıklayabilirsiniz.

İstanbul Kalkınma Ajansı Covid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı Kapsamında ücretsiz olarak bireysel psikoterapi hizmeti, telefonda psikolojik destek, online seminerler ve video eğitimleri vatandaşlarımızla buluşturuyoruz.

Psikolojik Destek Çağrı Merkezi

10 Ağustos – 18 Eylül tarihleri arasında, hafta içi her gün saat 09.00-17.00 arasında uzman psikologlar tarafından ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti sunulacaktır. Arayan vatandaşlarımız telefonda 3 oturumluk danışmanlık hizmeti alabileceklerdir.
Psikolojik Destek Çağrı Merkezi’ne 0212 692 02 22 numaralı hattımızdan haftaiçi her gün 09:00 – 17:00 saatlerinde ulaşabilirsiniz.

Bireysel Psikoterapi Hizmeti

Anket sonuçları değerlendirildikten sonra 17 Ağustos itibariyle sınırlı sayıda kişiye uzman psikologlar tarafından 10 seanslık ücretsiz bireysel psikoterapi hizmeti sağlanacaktır.

Grup Çalışmaları & Atölyeler

Yetişkinlere Yönelik Grup Çalışmaları

Uzman psikologlar tarafından her biri 1.5 saat olan 2 oturumluk Covid-19 süreci ile yeni başa çıkma stratejileri geliştirme ve kullanmaya yönelik psikoeğitimler düzenlenecektir. Bu eğitimler 24-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecektir.

_

Gençlere Yönelik Grup Çalışmaları:

Gençlerimizin ihtiyaç duyduğu konulara özel olarak dizayn edilmiş, minimum 6 maksimum 12 kişilik gruplardan oluşan 4 farklı odak grup için 4 oturum sürecek grup eğitimi İPAM’ın uzman kadrosu tarafından sağlanacaktır. Bu eğitimler 24 Ağustos – 24 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecektir.

_
Yapılacak Grup Psikoeğitim Çalışmaları:
  1. Umudunu Tazele Grup Çalışması – Uzm. Kl. Psk. Ayşenur Bayraktar
  2. Kaygıyı Yönetme Atölyesi – Uzm. Kl. Psk. İclal Aydın
  3. Sorunlarla Başa Çıkma Becerileri Geliştirme Atölyesi – Uzm. Kl. Psk. Sümeyra Gülay
  4. Depresyonla Mücadele Etme Grup Çalışması – Uzm. Psk. Dan. Pınar Koç Yıldırım

Video Eğitimler

Alanında uzman isimlerce 10 farklı konuda video eğitim semineri düzenlenecektir.

1. Depresyonla Başetme – Uzm. Klinik Psk. İclal Aydın
  2. Psikolojik Sağlamlık – Dr. Öğr. Üyesi Burcu Uysal
  3. Umudun Ruh Sağlığına Etkisi – Uzm. Klinik Psk. Ayşenur Bayraktar
  4. Sağlık Anksiyetesi – Uzm. Klinik Psk. Sümeyra Gülay
  5. Aile İçi İletişim – Dr. Öğr. Üyesi Duygu Dinçer
  6. Öfkeyle Başa Çıkma – Uzm. Klinik Psk. Yağmur İskit
  7. Covid-19 Sürecinde Çocuklarla İletişim – Uzm. Psikolojik Danışman Pınar Koç Yıldırım
  8. Covid-19 Pozitif veya Yakını Olma – Dr. Öğr. Üyesi Hülya Çaşkurlu
  9. Anksiyeteyle Başetme – Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Arıcı Özcan
  10. Psikolojik İyilik Hali – Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Arıcı Özcan

Kayıt altına alınacak bu 10 eğitim tüm halkımızın ulaşacağı şekilde İbn Haldun Üniversitesi sosyal medya hesapları facebook, twitter, instagram ve youtube kanalı başta olmak üzere Başakşehir TV, Başakşehir Belediyesi Youtube kanalı ve belediye sosyal medya hesapları (twitter, instagram) üzerinden yayımlanması sağlanacaktır.

Online Seminerler

Prof. Dr. Hakan Türkçapar, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Dinç, Dr. Öğr. Üyesi Hülya Çaşkurlu ve Uzm. Klinik Psikolog Ayşenur Bayraktar tarafından tüm halka açık Covid-19 ile tıbbi ve psikolojik başa çıkma yöntemleri hakkında 1.5 saatlik canlı ve online seminer verilecektir.

Online Eğitim, Seminer ve bu proje dışındaki video çalışmalarından haberdar olmak için, İPAM TV logosuna tıklayarak YouTube kanalımıza Abone olun.

Sıkça Sorulan Sorular

Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Sonuçlar 21 Ağustosta açıklanacaktır.

Başvuran herkes hizmetlerden yararlanabilecek mi ?

Bu proje 2020 Yılı COVID-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı kapsamında
T.C. İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan mali destek ile yürütülmektedir. Bu bağlamda projeden sadece İstanbul ili sınırları içinde ikamet eden vatandaşlarımız ücretsiz olarak yararlanabilecektir.

Ayrıca pandemi döneminde sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımıza öncelik verilecektir.

Video eğitimleri başvuru yapmayan kişilerde izleyebilecek mi?

Seminerlerimiz online platformlarda yayınlanarak tüm vatandaşlarımızın erişimine açık olacaktır.

Telefonda psikolojik destek hizmeti herkese açık mı?

Çağrı merkezi hizmetinden 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız öncelikli olmak üzere İstanbul’da yaşayan tüm vatandaşlarımız yararlanabileceklerdir.