İbn Haldun Üniversitesi tarafından yürütülen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen proje kapsamında, depremde yakınını kaybeden bireylere yönelik grup terapisi çalışmalarının ilk etabı Adıyaman merkezde gerçekleştirildi.
Kayıp sonrası yaşanan psikolojik, sosyal ve gündelik yaşam zorluklarına odaklanan proje, 6 Şubat depremlerinde yakını vefat eden kişilere psikososyal destek sunmayı amaçlıyor. Bu kapsamda düzenlenen grup çalışmalarında katılımcıların kayıp süreci, kayıpla baş etme yöntemleri, duygusal zorlanmalar ve sosyal destek ihtiyaçları üzerine uzmanlar eşliğinde paylaşımda bulunmaları hedefleniyor.
İlk etap çalışmaları için Adıyaman’a giden ekipte proje yürütücüsü Doç. Dr. Burcu Uysal da yer aldı. Uysal’ın koordinasyonunda yürütülen grup çalışmaları, mayıs ayı boyunca Adıyaman ve Gaziantep’te devam edecek.
Depremde yakınını kaybetmiş ve kayıp sonrası yaşadığı zorluklarla ilgili destek almak isteyen kişiler için başvurular hala sürüyor. Programa katılmak isteyenler, aşağıdaki başvuru formu üzerinden başvuruda bulunabilir:
https://ibnhu.qualtrics.com/jfe/form/SV_6yET2VHGRpqKBQq
MİRA Projesi | Web Sitesi: https://mira.ihu.edu.tr/tr