Yükleniyor, lütfen bekleyiniz.

Sınava Hazırlık ve Motivasyon Semineri Öğrencilerle Buluştu

10.05.2024
Sınava Hazırlık ve Motivasyon Semineri Öğrencilerle Buluştu
Uzman Klinik Psikolog Dilruba Sönmez'in liderliğindeki etkinlik, 7. ve 8. sınıf öğrencilerine sınavlara daha hazırlıklı olma konusunda önemli ipuçları verdi.

Psikoterapi Uygulama ve Araştırma Merkezi (IPAM), 8 Mayıs 2024 tarihinde düzenlediği seminerle, 7. ve 8. sınıf öğrencilerini hedefleyerek sınav kaygısıyla baş etme ve motivasyon konularında önemli bilgiler sundu. Uzman Klinik Psikolog Dilruba Sönmez'in liderliğinde gerçekleşen etkinlikte, öğrencilere sınavlara etkili bir şekilde hazırlanmanın yolları anlatıldı.

Sönmez'in seminerde vurguladığı önemli noktalardan biri, sınav kelimesinin genellikle öğrencilerde yarattığı kaygı ve korku duygularıydı. Sınav öncesinde yaşanan stresin ve endişenin azaltılması için pratik ipuçları ve motivasyon stratejileri paylaşıldı. IPAM tarafından düzenlenen bu eğitim, öğrencilerin sınavlara daha güvenli ve hazırlıklı bir şekilde girmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Seminerde sunulan bilgiler, öğrencilerin sınav kaygısıyla başa çıkma konusunda yeni bakış açıları kazanmalarına ve daha sağlıklı bir öğrenme ortamı oluşturmalarına yardımcı olacak. Bu tür etkinliklerin, öğrencilerin akademik başarılarını artırmak ve psikolojik ihtiyaçlarını karşılamak adına önemli bir rol oynadığı belirtildi.